Frakt og retur

Alle smykker lages på bestilling og faller ikke under angrerettloven på lik linje med produkter som ikke lages per kundens ønske. Hvis du likevel føler at produktet du bestilte ikke sto til forventningene, så kan du alltid ta kontakt slik at vi kan komme til en løsning! Øredobber kan ikke byttes av hygieniske årsaker

Hvis du vil bytte en vare du har kjøpt kan du selvfølgelig sende den tilbake til oss, men vi må ha mottatt den innen 14 dager.

Følgende varer kan ikke byttes:

- Tilpassede eller personlige bestillinger.  På grunn av arten av disse varene, kan jeg ikke godta bytte med mindre de ankommer skadet eller er defekt. Om de ankommer skadet eller defekt, vil det ikke medføre fraktkostnader for kjøper.

-varer på salg

- av hygieniske årsaker kan ikke ørepynt byttes eller returneres. 

-Kjøperne er ansvarlige for returfraktkostnader pålydende 59,- Registrer returen på mail til  eline@elinebang.no  og du vil få tilsendt en returetikett.  Angrerettskjema finner du nederst på  ordrebestillingen din eller nederst på nettsiden. 

 

 

RETUR AV KJØP VIA KLARNA

For ordre med Klarna som betalingsmetode må du logge inn på din Klarna-konto og registrere at du har sendt en retur. Klarna vil da fryse din faktura til din retur er behandlet. For refusjoner er det Klarna som håndterer tilbakebetalinger. 

 

REKLAMASJON

Har du mottatt en vare som er ødelagt, eller har varen blitt ødelagt under bruk, og du mener det er en reklamasjon, ber vi deg sende oss mail om dette til eline@elinebang.no I mailen ønsker vi at du dokumenterer skaden på bilder, slik at vi lett kan se om dette er en gyldig reklamasjon eller ikke.